DAGUITSTAP

VERSCHILLENDE PARCOURS ALS AANVULLING OP HET PARCOURS

INFO & RESERVATIE
info@expo-islam.be

+32 (0)2/549.60.49

HET EUROPESE BRUOSCELLA

De stad Brussel heeft - sinds haar ontstaan - steeds een belangrijke rol gespeeld in Europa, o.a. door haar centrale ligging. Brussel werd ook duidelijk beïnvloed door talrijke verschillende culturen.
Jullie gids zal met jullie het middeleeuwse hart van Brussel (her)ontdekken. We wandelen van het Sint Gorikseiland naar de Sint Kathelijnewijk. Het was in deze oude haven dat handelaars van over heel Europa elkaar ontmoetten .

Natuurlijk bezoeken we de Grote Markt met zijn statige gildenhuizen, die met hun prachtige gevels de oude geschiedenis vertellen. Zo gaan we ook flaneren in de imposante Koninklijke Sint-Hubertus Galerijen. Deze behoren trouwens tot de oudste van Europa! We lopen er langs de winkel van Jean Neuhaus, de uitvinder van de Belgische ‘praline’.

Jullie gids zal jullie ook vele verhaaltjes en legendes vertellen over de stad en haar inwoners. De bijzonderste ervan? Ons ketje, Manneken Pis!

Uiteraard vernemen jullie iets over het ‘pain à la grecque’, over het belang van het bier tijdens de Middeleeuwen (en nu), over chocolade en andere Brussels specialiteiten (o.a. waterzooi, konijn met bier, gegratineerd witloof).

PRAKTISCHE INFO
Grote Markt, Zavelpleinen, Koninklijk Paleis,... een wandeling over de rol van Brussel in de bewogen geschiedenis van Europa

Doelgroep: iedereen (max. 25 pers.)
Duur: 3u max.

Prijs: 160€

Startplaats: Grote Markt, stadhuis

Korte versie
100,00 € (1 h30 max.)

DE TOPPERS VAN BRUSSEL

Ontdek de toppers van onze hoofdstad.

In deze rondleiding willen we samen met jullie de ontwikkeling van Brussel volgen. We verkennen de kern van onze stad, maar ook de locaties van verschillende universele tentoonstellingen: de vlakte van de Heizel, het Solbosch en het Jubelpark. Onderweg kunnen jullie ook pareltjes van Art Nouveau en Art Deco bewonderen. 
In de Europese wijk zullen jullie de prominente plaats van Brussel in Europa begrijpen.
In het centrum brengen we een bezoek aan de Grote Markt en de prachtige gildenhuizen. We flaneren ook door de Koninklijke Sint-Hubertus Galerijen, waar een zekere Jean Neuhaus de Belgische praline uitvond. Ook mogen de verhalen van het 'pain a la grecque' niet ontbreken, evenmin als de biergeschiedenis en Brusselse culinaire specialiteiten!
Verder vertelt onze gids jullie enkele legendes over het 'ketje' van Brussel: ons Manneke Pis.

Kortom, een uitstekende kennismaking met een verrassende en veelzijdige stad!

PRAKTISCHE INFO
Doelgroep: iedereen
Rondleiding met de bus en te voet

Duur: 3u max.
Prijs : 160€

Prijs voor een 2de gids indien nodig (voor het gedeelte te voet): 100€
Startplaats: Pachécolaan (Congresstation)

MOLENBEEK, EEN WARME MENGELMOES VAN KLEUREN EN GEUREN

In dit boeiende wandelparcours vertelt E-Guides de geschiedenis van deze verrassende gemeente, vanaf het ontstaan rond een beek en twee molens in de Xde eeuw tot de hedendaagse context. We zullen de belangrijke rol van het kanaal tijdens de industriële revolutie aanhalen en de sporen volgen van de Italianen, Turken, Marokkanen o.a., die hier een tweede ‘thuis’ hebben gevonden. De uiteenlopende architectuur getuigt van de snelle evolutie van Molenbeek. En we vergeten niet de bekende figuren die in Molenbeek zijn geboren of hebben gewoond, zoals de schilder Eugène Laermans, Gabrielle Petit of Toots Thielemans. 

PRAKTISCHE INFO
Groep : 20 pers. max.

Prijs : 160,00 €
Duur : 2u30

SPIJBELEN IN BRUSSEL 

Wandeling in het historisch centrum voor kinderen van 6 tot 12 jaar
Reeds van oudsher was de grote markt in ieder dorp of stad het middelpunt van de gemeenschap. In het hart van Brussel zullen we jullie het ontstaan van onze mooie stad onthullen, van een kleine nederzetting tot een grootstad, een wonderbaarlijke ontplooiing.
In een steegje vinden we een marjonettentheater. Op de hoek van een straat komen we een fier ‘zinneke’ tegen. En daar verder ontmoeten we ‘Madame Chapeau’!
Wie heeft dorst? Zullen we water gaan halen bij 'de spuwer' of bij ‘Manneke Pis’ zoals vroeger? Honger? Laat ons een stukje ‘bruut van de grecht' proeven, we zullen je vertellen waarom het nu ‘Pain à la grecque’ heet.
Geen saaie geschiedenisles dus! We verkennen en ontdekken de stad op een ludieke en leerrijke manier via verhalen, spelletjes, leuke weetjes en zelfs... chocolade!

PRAKTISCHE INFO
Doelgroep: kinderen van 6 tot 12 jaar (20 max.)
Wandeling 

Duur: 2u 
Prijs: 150€

Startplaats: Grote Markt - stadhuis

LEGACY CAFE

INFO & RESERVATIE
info@expo-islam.be

+32 (0)2/549.60.49

Ontdek ons eetcafé, het ‘Legacy Cafe’, voor of na uw bezoek aan de tentoonstelling! Vrije ingang. Het ‘Legacy Cafe’ biedt lunchmogelijkheden die van oosterse smaken gaan tot lekkere gerechten van bij ons. Een kleine overzicht: onze kefta gehaktballetjes met tomatensaus en gember, quiche met broccoli en gemarineerde kip met komijn, stel zelf je salade samen (hummus, tomaten, briwat,…),...

Om van te watertanden! Download hier onze groepsmenu!